Overname nieuws

Gerretsen Trading wordt overgenomen door Haspeltechniek

Gerretsen Trading en Haspeltechniek zijn al ruim 40 jaar toonaangevende concurrenten op het gebied van haspels en balancers. Hoewel de bedrijven concurrenten zijn, streven ze allebei hetzelfde doel na, met een vergelijkbare mentaliteit; klanten voorzien van de technisch best mogelijk oplossing, voor zowel haspels als balancers.

We willen u graag op de hoogte stellen van een belangrijke ontwikkeling. Vanaf 1 januari 2024 zal Gerretsen Trading doorgaan onder de naam van Haspeltechiek. De officiële overname van Gerretsen Trading door Hamer, het moederbedrijf van Haspeltechniek, vond plaats op 1 september 2023.

Op 31 december 2023 wordt de locatie in Soest gesloten en zullen alle bedrijfsactiviteiten overgebracht worden naar Apeldoorn. We werken de komende maanden intensief samen achter de schermen om een soepele integratie te verzekeren.

Heeft u vragen of opmerkingen? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.
Roos Liebeek-Vondeling, Accountmanager Haspeltechniek, telefoonnummer: 06 13 32 02 65, e-mail: info@haspeltechniek.nl

De ESD-line, weer een nieuwe serie van Tecna!

De ESD-line, weer een nieuwe serie van Tecna!

 

Een ESD-protected area (EPA) is een speciaal ESD beveiligde en beschermde zone binnen een productie. Elektrostatische ladingen ontstaan vaak door statische elektriciteit. Door het inzetten van geschikte ESD producten wordt  schade door statische elektriciteit grotendeels voorkomen.

ESD schade is meestal onzichtbaar voor het blote oog, maar de schade kan enorm zijn! Bedrijfsmatig kan repeterende ESD schade catastrofaal zijn. Elk jaar lijdt de elektronische industrie wereldwijd enorme verliezen door ESD schade.

Bedrijven geven vaak meer geld uit aan het vervangen van door ESD beschadigde apparatuur en componenten dan aan preventieve ESD producten.

Speciaal voor de elektronische assemblage industrie en verplicht ESD vrije zones,  komt Tecna binnenkort met een geheel nieuwe serie de:

 

ESD-Line

 

De ESD line biedt een keuze uit drie series:

9310ES-9313ES capaciteit 0,2-3kg kabel uittreklengte: 1.6m

9320ES-9323ES capaciteit 1-8kg kabel uittreklengte: 2.0m

9336ES-9350ES capaciteit 2-14kg kabel uittreklengte: 2.5m

Wilt u de brochure inzien en zo meer informatie krijgen over de nieuwe ESD-line klik dan hier of scan de onderstaande QR code .

Nieuws van Tecna (Food Industrie Line Balancers)

Food Industry Line Balancers (0,2–180kg) voedingsmiddelen en vlees industrie.

 

Tecna komt met een geheel nieuwe serie balancers op de markt.

De Food Industry Line is helemaal toegespitst op vleesverwerkende en de voedingsmiddelen industrie. De Food Line is ook uitstekend inzetbaar op andere plekken waar hogere eisen aan de corrosiebestendigheid worden gesteld. Alle reeds beschikbare modellen in elk capaciteitsbereik (0,2-180kg) wordt nu leverbaar met speciale aanpassingen waardoor deze balancers bij uitstek geschikt zijn voor de inzet in moeilijke omstandigheden. Bijvoorbeeld bij tankwagenreiniging waar chemische wordt gereinigd en ontsmet

Toepassingen in de industrie zijn denkbaar voor: voedsel, drank, zuivel, slachterijen en vleesverwerking. Maar ook: bakkerijen, visindustrie en brouwerijen.

Kortom overal waar de standaard balancer door corrosie wordt aangetast of door aanvullende eisen niet is toegestaan, kan de Food Line probleemloos worden ingezet.

  1. Alle Food Line balancers zijn uitgevoerd met een RVS kabel en haak. Alle uitwendige stalen onderdelen zijn vervangen door RVS. De grotere veerbalancers zijn tevens voorzien van een draaibare RVS bovenhaak.
  2. Het aluminium huis is geannodiseerd. Hierdoor ontstaat een zeer corrosiebestendig oppervlakte.
  3. De veercassette wordt inwendig voorzien van voedingsmiddelen gecertificeerd NSF-H1 vet.

De balancers uit de Tecna Food Line zullen in de loop van september 2022 uit voorraad leverbaar zijn.

Binnenkort hebben wij echter al een aantal prototypen op voorraad.

Bent u nieuwsgierig naar de uitvoering, en wilt u alvast kennis maken met de Food Line? Dan maken wij graag tijd vrij voor een bezoek aan u om de balancers aan u te tonen en de verdere mogelijkheden met u te bespreken.

Wilt u meer informatie of wilt u dat wij contact met u opnemen: klik dan op onderstaande link

Graag ontvang ik meer informatie over de Food Line

Of scan de QR-code om de brochure in te zien.

Nieuws van Tecna (Modificatie modellen 9310 t/m 9313)

Tecna heeft een aanzienlijke verbetering aangebracht in de kleinste serie 9310 t/m 9313 in de gewichtsklasse 0,2-3 kg. De modificatie zal doorgevoerd worden voor alle standaard modellen met aluminium huis met zowel RVS als met Nylon kabel en de ATEX uitvoering.

De modificatie bestaat globaal uit 4 wijzigingen:

  1. De relatief kleine instelkop wordt vervangen door een grotere knop met een betere grip.
  2. De doorlaat van de kabel van het huis is vergroot en in vorm aangepast. Hierdoor zal er, bij incidenteel contact, minder kabelslijtage zijn. Tevens kan de kabel onder een grotere maximale hoek worden uitgetrokken zonder dat de kabel tegen de binnenkant van de geleide bus zal schuren en er slijtage ontstaat.
  3. De achterzijde van het huis van de balancer (wat vroeger enigszins bol was) wordt nu plat. Hierdoor is de balancer beter in machines en apparaten te bevestigen.
  4. De verpakking en de manier van verpakken van de balancer is verbeterd. Hierdoor wordt de transportschade verminderd

De modificatie zal in de loop van de tweede helft van 2022 worden doorgevoerd.

De verwachting is dat medio oktober alle balancers uit die serie in de gemodificeerde uitvoering zullen worden geleverd.

Wilt u meer informatie of wilt u dat wij contact met u opnemen: klik dan op onderstaande link.

Graag ontvang ik meer informatie.

Voor het openen van de brochure: klik op onderstaande link.

Modificatie 9310-13

Nieuws van Mavel

Mavel komt met een twee nieuwe veerretour haspelmodellen.

Roll Extra slanghaspel

Roll Extra kabelhaspel

Bijzonder en nieuw is dat beide nieuwe Mavel haspels standaard voorzien zijn van een geïntegreerde Slow Motion* beveiliging. Bij andere slanghaspels van Mavel met vergelijkbare specificaties was het wel al mogelijk om de Slow Motion beveiliging aan de haspel toe te voegen. Het nadeel hiervan is dat deze Slow Motion op kast van de bestaande haspel moest worden gebouwd en dus uitsteekt.

Bij de nieuwe modellen van Mavel is de Slow Motion geheel geÏntegreerd in de kast en steekt dus niet meer uit.

De luchtslanghaspel Roll Extra van Mavel is uitgevoerd met 20m inw. Ø10mm of met 16m inw. Ø12mm PU slang en zwenkbeugel.

De kabelhaspel Roll Extra van Mavel is naar keuze leverbaar met 3×1,5mm², 5×1,5 of 5×2,5mm² kabel met lengtes tot 35m.

Binnenkort zijn deze haspels uit voorraad leverbaar.

In de loop van het jaar komt Mavel in deze serie óók met twee nieuwe Roll Genius haspels met dezelfde ingebouwde Slow Motion.

Indien u een vrijblijvende prijsopgave wilt ontvangen van deze (of een andere haspel) klik dan op deze Ik wil graag een offerte

 

*als bij een standaard haspel een slang of kabel in uitgetrokken toestand losgelaten wordt, knalt de eindstop uiteindelijk met een klap op de haspel.

Dit kan gevaarlijk zijn voor de gebruiker en schade veroorzaken aan de haspel. Bij gebruik van een Slow Motion wordt de terugloopsnelheid gelimiteerd en zo de veiligheid gewaarborgd.

Klik hier als u meer wilt weten van deze nieuwe Roll Extra haspels van Mavel of scan de QR code.

Waarschuwingshaspels van Mavel

Graag vragen wij uw aandacht voor twee “waarschuwingshaspels” van MAVEL.

  • Haspels die dus zijn voorzien van rood/wit waarschuwings- / afbakeningslint.
  • Uiteraard zijn beide haspels voorzien van een draaibare muur-/plafondbeugel.
  • En uiteraard zijn beide haspels gefabriceerd conform de bekende MAVEL kwaliteit.

Het type 811700 bevat 15 meter rood/wit waarschuwings-/afbakeningslint terwijl het type 808400 maar liefst 20 meter rood/wit waarschuwings-/afbakeningslint bevat.

Wij kunnen u deze speciale haspels als volgt aanbieden:

811700                 € 158,00 bruto per stuk, excl. BTW (15 meter lint)
808400                 € 185,00 bruto per stuk, excl. BTW  (20 meter lint)